02-10-2020 00:46:49

Ardahan Ticaret Odasından İkinci El Araç Ticareti Bilgilendirme Toplantısı

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde, İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti hakkında üyelerini bilgilendirmek için bir toplantı düzenledi
Ardahan Ticaret Odasından İkinci El Araç Ticareti Bilgilendirme Toplantısı

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde,  İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti hakkında üyelerini bilgilendirmek için bir toplantı düzenledi.

Bilgilendirme toplantısına Ardahan Ticaret İl Müdürü Tülay Şenel Atak , Ardahan Belediyesi Ruhsat ve Denetim İşleri Müdürü Serap Işık ve  Emirhan Hanoğlu,  Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Morkoç ve Ardahan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Asim Özer katıldı.

Ardahan´da ikinci el kara taşıtı ticareti işi yapan ilgili sektör temsilcileri de toplantıya büyük ilgi gösterdi.

  Ev sahibi ATSO Başkanı Çetin Demirci açılış konuşmasında Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası,  Esnaf ve sanatkârlar odasına ve Şoförler ve Otomobilciler Odasına ilgili sektör temsilcilerinden gelen yoğun sorularla karşısında bu toplantıyı düzeleme kararı aldık. İlgili kurumların temsilcileriyle sektör temsilcilerini bir araya getirdik. Sektör temsilcilerin yaşadıkları sorunları ticaret il müdürümüz ve belediye yetkileri cevaplayacaktır şeklinde konuştu.

İkinci el oto alım satımı yönetmelikle getirilen şartları ayrıntılı bir şekilde anlatan Atak, galericilerin sorularına da detaylı bir şekilde açıklamalarda bulundu.

Oto galericileri yönetmelik hakkında bir sunum eşliğinde bilgilendiren  Ticaret İl Müdürü Tülay Şenel Atak   “Sektördeki  büyümeyle birlikte sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte bir düzenleme ihtiyacı doğmuş ve buna da Ticaret Bakanlığımız düzenleme getirmiştir.  Sektörün yasal alt yapıya kavuşturulması, haksız rekabetin ve kayıt dışı faaliyetlerin önlenmesi, nitelikli insan kaynağı yaratılması, ikinci el motorlu kara taşıtları ticaretinin güvenli bir ortamda yapılması, mesleğe itibar kazandırılması ve meslek gruplarına duyulan güvenin arttırılması ile hizmet kalitesinin ve tüketici memnuniyetinin arttırılması hedeflendi. Bu yönetmelik sizin menfaatinize çıkarılmış bir yönetmeliktir” diye konuştu.

Ardahan Belediyesi yetkilileri sektör temsilcilerine iş açma ve çalıştırma ruhsatı ilgili şartları ayrıntılı bir şekilde anlattılar.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI