22-05-2024 17:00:00

İl Protokolü ve Turizm işletmecileri ARÜ Vakfının düzenlemiş olduğu kahvaltıda buluştu

Ardahan İl Protokolü ve Turizm işletmecileri yöresel lezzetlerin tanıtılması kapsamında ARÜ Vakfının düzenlemiş olduğu kahvaltıda buluştu
 İl Protokolü ve Turizm işletmecileri ARÜ Vakfının düzenlemiş olduğu kahvaltıda buluştu

Ardahan Üniversitesi Rektörü ve Ardahan Üniversitesini Kalkındırma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Biber, ARÜ Vakfının yöresel lezzetlerin tanıtılması kapsamında düzenlemiş olduğu kahvaltıda Ardahan il protokolü, Ardahan Üniversitesini Kalkındırma Vakfı Mütevelli Heyet Üyeleri ile Ardahanlı turizm işletmecilerini ağırladı. 

100’e yakın davetlinin olduğu kahvaltıda Ardahan’a özgü kavılca buğdayı ekmeği başta olmak üzere yöresel ürünler tanıtıldı. 

Rektör Biber misafirleri selamlayarak şunları söyledi: “Üniversitelerin araştırma-geliştirme gibi bilimsel faaliyetlerinin dışında toplumsal katkı sağlamak gibi bir misyonu da vardır. Ardahan’ımızın tanıtılması, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda kalkınması için uğraş vermekteyiz. Bugün yöresel yemeklerimizin ve ürünlerimizin tanıtılmasıyla ilgili bir faaliyeti gerçekleştirmekteyiz. Organizasyon, Ardahan Üniversitesi ile 2019 yılında Ardahanlı iş insanı, siyasetçi, bürokrat ve akademisyenlerimizin katılımıyla kurulan Ardahan Üniversitesini Kalkındırma Vakfı’nın desteğiyle düzenlendi. Asıl gayemiz Ardahan’ın tanınırlığını ve bilinirliğini arttırmak. Bu kapsamda Ardahanlı otel ve restoran işletmecilerini de etkinlikte ağırlıyoruz. Vakfımızın önemli görevlerinden birisi de her alanda şehrimizin gelişmesini sağlamak. Vakfımızın son mütevelli heyet toplantısının ardından üye sayımız 29’a yükseldi. Ardahan Valiliğimiz öncülüğünde tüm il müdürlükleri ile kamu projelerini bilimsel desteklerle yürütüyoruz. Bugünkü aşçılık ve gastronomi programı da bunlardan biridir. ARÜSEM’de gerçekleştirdiğimiz eğitimler ve atölyeler ile özellikle ev hanımlarımızın meslek sahibi olmaları konusunda elimizden geleni gayreti göstermeye çalışıyoruz. Geçen yıl turizm ve restoran işletmecileri ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ortaklığında bir program gerçekleştirdik. Ardahan’ın coğrafi ve tarihi zenginliklerinin ortaya konularak sadece Türkiye’de değil dünya çapında tanınması için Unesco Onaylı Ardahan Jeopark Projemizi hazırladık. Projemizin fizibilite çalışmalarını SERKA’nın katkılarıyla ile bitirdik. Bu çalışmaya göre Ardahan’ın Unesco Onaylı bir Jeopark olması için gerekli özelliklere sahiptir. Ardahan Valiliği öncülüğünde ve Ardahan İl Özel İdaresi yürütücülüğünde bu projeyi hayata geçireceğiz. Diğer önemli bir projemiz ise Ata Tohumu Kavılca Buğdayının tanıtılması projesidir. Kavılca Buğdayından üretilecek olan erişte ve makarna ile ilgili ön çalışmamızı bitirdik. Deneme üretimlerimizi ve marka tescilimizi yaptık. ARÜ Tarım markası altında bu ürünlerin üretimi kısa bir süre zarfında gerçekleştirilecektir. 2-3 Mayıs tarihleri arasında geniş kapsamlı Arıcılık Çalıştayını düzenledik. Bugün de Türkiye’nin bakım ve güzellik alanında sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla I. Ardahan Güzellik ve Kozmetik Çalıştayını gerçekleştiriyoruz.” 

Ardahan Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Dede ise, “21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası olması münasebetiyle başlatmış olduğumuz etkinlikler kapsamında Ardahan Üniversitesi Rektörü Mehmet Biber’in ev sahipliğinde kahvaltı programında bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu yıl ki temamız yerli ürünler üzerine, sıfır atık üzerine ve sağlıklı beslenme üzerine. Bu üç unsur bizim sağlığımız açısından son derece kıymetlidir. Hiçbir il tek başına turizmde öne çıkamaz. Hiçbir ilin destinasyonu tek başına sürdürülebilir turizm performansı sergileyemez. Her bir ilin mutlak suretle partnerleri olur. Bizim Kars, Artvin, Gürcistan diye partnerlerimiz var ve hevesli ciddi turizm işletmecilerimiz var. Kahvaltımıza katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 

 

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI