09-12-2023 13:20:31 Son Güncelleme: 09-12-2023 13:25:31

Iğdır'ın çeşitli tarihi ve turistik yerlerini tuvale aktardılar

Iğdır'a gelen Azerbaycanlı ressamlar, Iğdır'ın çeşitli tarihi ve turistik yerlerini tuvale aktardılar
Iğdır'ın çeşitli tarihi ve turistik yerlerini tuvale aktardılar

Iğdır Azerbaycan Evi'nce organize edilen program kapsamına Iğdır'da gelen, Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili ve Nahcivan Ressamlar Birliği Başkanı Ülviyyə Həmzəyeva, Nahcivan Ali Meclisi Milletvekili Habibe Allahverdiyeva ve Nahcivan Ressamlar Birliğinin 11 üyesi kentin tarihi ve turistik yerlerini gezdiler.

İki günlük geziyi tamamlayan resim sanatçılar, gözlemledikleri Iğdır'ın tarihi ve turistik yerlerini tuale yansıttılar.

Azerbaycan Evin'de yapılan programda resim sanatçılarının çizdi resimler, Iğdır Valisi Sayın Ercan Turan, Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek'in katıldığı programda açılışı yapılarak sergilendi.

Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Ziya Zakir Acar, Iğdır'da davet ettikleri Azerbaycanlı sanatçıları kentin tarihi ve turistik yerleri gezdirdiklerin belirtti.

Sanatçıların gezide gözlemledikleri yerleri resimlediklerini anlatan Acar, "Bu kapsamda Iğdır'ın tarihi kültürel yerlerinden oluşan 30 tabloyu burada sergiledik. Burada amacımız Iğdır'ımızı sanatsal olarak tanıtmaktır. Ben Azerbaycanlı ressamlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ederim." dedi.

Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili ve Nahcivan Ressamlar Birliği Başkanı Ülviyyə Həmzəyeva da, bu yıl 2 muhteşem tarihin 100. yılının yaşandığına dikkat çekerek, "Türkiye Cumhuriyetinin 100. yılı ve Ulu Önder Hayder Aliyev'in 100. yılı kapsamında biz de bu güzel iki takvim için güzel organizasyonlar yapıyoruz. Bu gün bu resim sergimizde kapsamda yaptığımız etkinlilerin devamıdır. Bizim istediğimiz Iğdır'ın güzelliklerini görerek yaşayarak resmetmekti Azerbaycan Evi tarafından organize edilen programla buraya geldik ve gördüğümüz güzelleri tualler resmettik." şeklinde konuştu.

Nahcivan Ali Meclisi Milletvekili Habibe Allahverdiyeva de, Iğdır'ın kadim tarihini ve kadim medeniyetini eserlerine yansıttıkları belirten, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bende dahil olmak üzere Nahcivan Ressamlar Birliği üyesi her birimiz 3 resim yaptık. Bu eserlerden Nahcivan'dan görülen Ağrı Dağı başta olma üzere bir çok güzel tarihi kültürel eseri tablolarımız da hayat verdik.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI