16-03-2024 22:08:07

İBB Başkanı İmamoğlu'na yönelik Kur'an-ı Kerim'li protestoya soruşturma

İstanbul Valiliği, metro açılışında konuşan İmamoğlu'na bir kadının Kur'an-ı Kerim'i havaya kaldırarak protesto gösterisi düzenlediği olayla ilgili soruşturma başlattı. Öte yandan protestoyu gerçekleştiren kadının 'tehdit, hakaret, mala zarar verme, hakkı olmayan yere tecavüz, kişilerin huzur ve sükununu bozma, konut dokunulmazlığı ihlali' suçları kapsamında soruşturma dosyalarının bulunduğu, 2022 yılında Rize L Tipi Ceza İnfaz Kurumunda bir süre tutuklu kaldığı tespit edildi.
İBB Başkanı İmamoğlu'na yönelik Kur'an-ı Kerim'li protestoya soruşturma

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattı açılışına katılarak konuşma yaptı. Bu sırada bir kadın elindeki Kur'an-ı Kerim'i havaya kaldırarak İmamoğlu'na tepki gösterdi. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada söz konusu kadınla ilgili soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

İSTABVUL VALİLİĞİ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Çekmeköy'de düzenlenen programda protesto eyleminde bulunan kişinin örgütsel irtibatına rastlanılmadığını, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

"2022 YILINDA RİZE CEZAEVİNDE TUTUKLU KALDIĞI TESPİT EDİLMİŞTİR"

Valilikten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Çekmeköy ilçemizde İBB tarafından gerçekleştirilen program sırasında B.K. adlı vatandaşın elindeki Kur'an-ı Kerim'i havaya kaldırarak gerçekleştirdiği protesto olayına ilişkin incelemelerde; B.K. adlı şahsın 'tehdit, hakaret, mala zarar verme, hakkı olmayan yere tecavüz, kişilerin huzur ve sükununu bozma, konut dokunulmazlığı ihlali' suçları kapsamında soruşturma dosyalarının bulunduğu, 2022 yılında Rize L Tipi Ceza İnfaz Kurumunda bir süre tutuklu kaldığı tespit edilmiştir. Yapılan incelemelerde şahsın herhangi bir örgütsel irtibatına rastlanılmamış olup, konuyla ilgili tahkikat başlatılmıştır."

NE OLDU?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu'nun Çekmeköy-Samandıra Etabının Açılış Töreni'nde konuştuğu sırada bir kadın elindeki Kuran-ı Kerim'i havaya kaldırarak, "Başkanım bakar mısınız? Elimde Kuran-ı Kerim var. Kuran sizi çarpacak. Yalancı" diye bağırmaya başladı.

Vatandaşlar, kadını yuhalayarak tepki gösterdi. İmamoğlu, "Bana hediye etmek istersen alırım Kur'an-ı Kerim'i senden. Ablamız, aldanmış bir ablamız. Elinde Kur'an-ı Kerim'le iftira atmak, günahların en büyüğü. Allah ona yardım etsin. Mübarek Ramazan ayında, Allah ona yardım etsin. Bu arkadaşlar, bunun gibi ablalarımızı bile aldattılar. Onları bile mahvettiler. Eline Yüce Kuran'ı alıp, onunla siyaset yapanı Allah ıslah etsin, Allah ıslah etsin. Ama onlar aldanmış. Biz onları da kurtaracağız. Bu millet onları da kurtaracak. Onlar aldanmış zavallılar. Allah yardım etsin ona ne diyeyim" sözleriyle tepki gösterdi.

  •   Etiket
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI