06-01-2024 15:07:21 Son Güncelleme: 06-01-2024 15:13:21

Göleli Öğrenciler kaybolmaya yüz tutmuş ata sporlarını yaşatmaya çalışıyorlar.

Şehit Er Cevdet Çelenk Ortaokulu öğrencileri kendi imkanlarıyla yaptırdıkları malzemelerle kaybolmaya yüz tutmuş ata sporlarını yaşatmaya çalışıyorlar.
Göleli Öğrenciler kaybolmaya yüz tutmuş ata sporlarını yaşatmaya çalışıyorlar.

Şehit Er Cevdet Çelenk Ortaokulu Öğretmen ve öğrencileri imkansız diye bir şey olmadığını tüm dünyaya bir kez daha hatırlattılar. Kış aylarının çetin ve zorlu geçtiği bölge şartlarında hayatı keyifli hale getirmek için kendi imkanlarıyla 'Ata Sporumuz Okçuluk' eğitimi ile hem okulu daha çok sevmeye başladılar. Hemde öğrencilerin devamsızlığında azalmalar oldu.

Fen bilgisi dersi işlenirken itme ve çekme sırasında varlıklara uygulanan etkiyi öğrenen öğrenciler, bunu pratiğe dökerek atık malzemelerle yaptıkları yaylarla ok atarak ata sporumuz yeniden yaşatmaya çalıştıklarını söyleyen okul müdürü Dilek Soyak, "Geleneksel Ata sporumuz okçuluk için kendi imkanlarımızla ok ve yay yaptık. Öğrencilerimiz bu konuda çok yetenekli, derslerinde öğrendiklerini hemen pratiğe döküyorlar. Bizde okul yönetimi olarak onların ilgi duydukları her konuda eğitim veriyoruz. Okçulukta bunlardan biri. Okçulukta maharetliler. Fırsat verilirse derece alacaklarıma inanıyorum.

Bu tür sosyal aktivitelerle aynı zamanda hem okulu çok sevdiler, hemde internetten uzaklaştıkları için geleneksel oyunlarımızla çok daha mutlu oluyorlar. Çocuklar hastalansa bile 'anne biz okula gitmek istiyoruz' diyorlar. Öğrenciler ise en büyük hayallerinin bir gün Türkiye Okçular Vakfı'nda ok atıp dereceler elde etmek olduğunu söylediler." ifadelerini kullandı

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI