03-10-2020 17:22:46

Ermenistan Azerbaycan’da çekim yapan gazetecilere saldırdı!

Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını almak için Ermenistan’a yönelik yürüttüğü operasyon devam ederken, temas hattında çarpıcı gelişmeler yaşanıyor. Azerbaycan ordusu Ermenistan'a ait hedefleri vurmaya devam ediyor. Ermenistan'a ait tank, ikmal noktaları tek tek vuruluyor. Öte yandan Terter kentinde bulunan Türk gazetecilerin bulunduğu yerin yakınlarına top mermileri düştü. İşte Karabağ savaşından son dakika gelişmeleri...
Ermenistan Azerbaycan’da çekim yapan gazetecilere saldırdı!

Dağlık Karabağ'daki Azerbaycan-Ermenistan savaşını anbean canlı blogla aktarıyoruz. 

16.03 Ermeni Silahlı Kuvvetleri'nin ağır kayıplar verdiğini bildiren Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın 60-70 yaş arası erkekleri askere aldığını açıkladı ve bir de fotoğraf paylaştı. 

15.50 Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusuna ait hedeflerin vurulma anına ilişkin görüntüleri yayınladı. Görüntülerde, Azerbaycan ordusunun SİHA’larla Ermenistan ordusuna ait tank ve askeri araçları imha ettiği anlaşılıyor.

15.35 Ermenistan'ın Azerbaycan sivil yerleşim yerlerine yaptığı bombalı saldırıları görüntülemek için Terter kentinde bulunan Türk gazetecilerin bulunduğu yerin yakınlarına top mermileri düştü. Basın mensupları olayda yara almadı. Şehirde isabet alan yerleri görüntülemeye çalışan , TRT ve İHA ekiplerinin bulunduğu yerin yakınlarına top mermileri düştü.

15.15 Reuters ve Ap haber ajansları, resmi kaynaklara dayandırdıkları haberle bugün 51 Ermenistan askerinin hayatını kaybettiğini duyurdu. 

14.10 İran yönetimi, Ermenistan'ın işgalinden kaynaklı Dağlık Karabağ'daki çatışmalarda kendi sınırlarına yönelik "tacizler" konusunda Bakü ve Erivan hükümetlerini uyardı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, Azerbaycan ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ'da devam eden çatışmalar esnasında İran topraklarına düşen havan topları ve roketlerle ilgili gazetecilere açıklamada bulundu.

Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi, sivillere yönelik saldırılardan kaçınılması ve ciddi müzakerelerin başlamasının gerekliliğine vurgu yapan Hatibzade, İran'ın bu konuda yardımcı olmaya hazır olduğunu yineledi.

13.18 Ermenistan’ın, Türkiye’nin Gürcistan üzerinden Azerbaycan’a Suriyeli militanları naklettiği iddialarına cevap veren Gürcistan istihbaratı, Ermenistan’ın iddialarını çürüttü. Gürcistan İstihbarat Servisi’nin bağlı olduğu Gürcistan Devlet Güvenlik Servisi Başkanı Grigol Liluashvili, Milli Güvenlik Konseyi Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Ermenistan’ın iddialarını yalanlayarak, “Suriye’deki yasa dışı gruplara üye militanların Türkiye ve Gürcistan üzerinden Azerbaycan topraklarına ilerlediği yönündeki iddialara cevap vermek istiyorum. Bu bir yalan ve bu bilginin temeli olmadığını belirtmek istiyorum. Bu iddialar Gürcistan topraklarında ve bölgede gerilimi tırmandırıyor” şeklinde konuştu.

12.00 Dağlık Karabağ cephesinde bir grup Ermeni askeri esir alındı. Teslim olan Ermenistan askerlerinin beyaz bayrak salladığı dikkat çekti.

09.50 Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistanla mücadele için toplanan fon miktarını açıkladı. Fonun,  Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın 17 Ağustos 2002 tarih ve 755 sayılı Kararnamesi ile onaylanan Silahlı Kuvvetler Yardım Fonu, olduğu ve 1 Ekim 2002 itibariyle 120 milyon 106 bin Azerbaycan manatı, 218 bin 680 dolar, 18 bin 341 euro ve 5 bin ruble içerdiğini belirtti. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, maddi ve manevi destekten kaçınmayan herkese teşekkür etti.

08.55 Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, El Cezire kanalına, Azerbaycan ordusunun topraklarını işgalden kurtarmak için başlattığı operasyonu değerlendirdi.

Dağlık Karabağ sorununun çözülmemesinin başlıca nedeninin Ermenistan'ın barıştan yana olmaması olduğuna işaret eden Aliyev, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin işgale kayıtsız şartsız son verilmesi gerektiği yönündeki 4 kararının Erivan yönetimince hiçe sayıldığını hatırlattı.

08.00 Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron telefonda görüştü. Görüşmede, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki çatışmalar ele alındı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Aliyev'i telefonla arayan Macron, çatışmadan duyduğu endişeyi dile getirdi, ateşkes sağlanması ve müzakerelerin yeniden başlaması çağrısında bulundu.

07.05 Azerbaycan Savunma Bakanlığı, yeni üsler kurularak Ermenistan ordusuna ait çok sayıda askeri teçhizatın imha edildiğini açıkladı. Bakanlık, 27 Eylül’den 2 Ekim’e kadar imha edilmiş askeri teçhizat listesinde; 230 tank ve diğer zırhlı araçları, 250 topçu parçası, roketatar, havan, 38 hava savunma cihazı, 10 komuta-kontrol ve komuta gözlem noktası, 7 mühimmat deposu, 130'dan fazla araç ve bir adet S-300 uçaksavar füzesi sisteminin yer aldığını belirtti.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI