25-02-2020 10:08:45 Son Güncelleme: 25-02-2020 10:17:45

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesi Ankara Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu

 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Ülkemizin Azerbaycan'daki doğrudan yatırımlarına baktığımız zaman 11 milyar doları buluyor. Azerbaycan'ın ülkemizdeki yatırımlarının bu yıl sonuna kadar 20 milyar doları bulacağını düşünüyoruz.

(İdlib için yol haritası)

Yol haritası ile ifademiz şu anda malum Türkiye-Rusya arasında İdlib ve Libya'da yaşanan bir süreç var. Libya ayağında da yine Rusya ile görüşmelerimiz var. Hafter denilen gayrimeşru bir kişilik var. Maalesef Rusya'nın da orada Wagner denen bir güvenlik ekibi var ki sayısal olarak 2500 kişilik. Parasal kaynağının Abu Dabi olduğunu biliyoruz. Hafter'e ayrıca destekler var.

Rusya rejim güçlerine en üst düzeyde desteğini veriyor, bunun tespitleri elimizde her ne kadar inkar etse de... Biz bu mücadelenin içinde olmaya mecbur değil mahkumuz. Tüm bu tacizleri neyle izah edeceğiz. Şu anda 3 milyona varan sınırlarımıza doğru bir yüklenme varsa eli bağlı mı duracağız. 3.5-4 milyon Suriyeli ülkemizde. Ben bunları Putin ile paylaştım.

(Dörtlü zirve)

Rusya'dan heyet yarın gelecek. Macron, Merkel ve Putin arasında tam bir ittifak sözkonusu değil. Putin ile burada belirlediğimiz tarih 5 Mart'ta en geç sayın Putin'le bir araya gelmemiz sözkonusu olabilir. Biz telefonun ötesine geçip yüzyüze görüşmeleri yapacağız. İstanbul olur Ankara olur farketmez.

(Koronavirüs tedbirleri)

Sağlık noktasındaki hassasiyeti bir kenara koyamayız. Şu ana kadar tedbirleri aldık. Çin'den gelenleri 14 gün karantinada tuttuk. Bundan sonra İtalya olur neresi olursa olsun onlar değişik ülkelerden gelenlere karşı değişik tedbirleri alıyorlarsa biz de almak zorundayız.

Nereden bu tehdit gerçekleşirse bu adımları atarız. Tereddüt göstermeyiz.

'Libya'da 2 şehidimiz var'

Muhalefet önce kendini yargılasın ne diyor muhalefet gidip Esed ile görüşeceksiniz diyor bu nasıl muhalefet ya? Milyonlarca insan ülkesini terk ediyor Bay Kemal bunun hesabı sormuyor kalkıp bize akıl vermeye çalışıyor o aklı sen kendine sakla. Bizim kendimize ait 2 tane orada Libya’da şehidimiz var, şimdi bu rakamı ben açıkladım Bay Kemal ne yapacak bunu?

Bay Kemal şunu da sorsun, Wagner’in orada ne işi var, Sudan’dan gelenlerin orada ne işi var desin. Şu anda Suriye’de bizimle beraber olan Suriye Milli Ordusu’ndaki kardeşlerimiz orada da bizimle beraber olmayı kendilerine şeref sayıyorlar.

  HABER VİDEOSU

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI