06-02-2020 13:12:04 Son Güncelleme: 06-02-2020 13:32:04

Şehit Uzman Çavuş Oğuzhan Ulaş Avcı’nın cenazesi memleketi Kars’a getirildi

Van’ın Bahçesaray İlçesinde kurtarma çalışmaları sırasında çığ altında kalarak şehit olan 28 yaşındaki Uzman Çavuş Oğuzhan Ulaş Avcı’nın cenazesi, havayolu ile memleketi Kars’a getirildi
Şehit Uzman Çavuş Oğuzhan Ulaş Avcı’nın cenazesi memleketi Kars’a getirildi

Van’ın Bahçesaray İlçesinde kurtarma çalışmaları sırasında çığ altında kalarak şehit olan 28 yaşındaki Uzman Çavuş Oğuzhan Ulaş Avcı’nın cenazesi, havayolu ile memleketi Kars’a getirildi.

Şehit askerin cenaze askeri uçakla Harakani Havalimanına getirilişi sırasında, Baba Asim ve Anne Bahar Avcı sinir krizi geçirdi. Kars Valisi Türker Öksüz ise gözyaşlarını tutamadı.

Şehidin cenazesi Kars Harakani Havaalanında Kars Valisi Türker Öksüz, 14’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Kars İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, şehidin yakınları, şehit Oğuzhan Ulaş Avcı’nın silah arkadaşları ve çok sayıda vatandaş tarafından karşıladı.

Duygulu anların yaşandığı havalimanına silah arkadaşlarının omuzlarında askeri uçaktan alınan Türk Bayrağına sarılı Karslı şehidimiz Oğuzhan Ulaş Avcı’nın naaşı Selim Belediyesine ait cenaze aracına konuldu. Bu sırada İl Müftüsü Yusuf Eviş ve vatandaşlar şehit askerimiz için dua okudu.

İLÇE MERKEZİ TÜRK BAYRAKLARIYLA DONATILDI

Şehit Uzman Çavuş Oğuzhan Ulaş Avcı’nın cenazesi Harakani Havalimanıdan alınarak uzun araç konvoyu eşliğinde doğum yeri Arpaçay’a götürülerek devlet hastanesi morguna konuldu. Şehidin ilçe merkezinde bulunun evi önünde taziye çadırı kuruldu. Şehidin evi ve ilçe merkezi Türk bayraklarıyla donatıldı.

Şehidin cenazesi yarın Cuma namazına müteakip kılının namazın ardından ilçede toprağa verilecek.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI