19-03-2024 15:54:13

Dondurulmuş hayvan müzesine operasyon! Timsah, aslan, bizon tahnitleri ele geçirildi

İstanbul'un Sarıyer ve Arnavutköy ilçelerinde yapılan operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 75 milyon lira olan koruma altındaki yaban hayvanlarına ait nesli tehlike altındaki yüzlerce hayvan ve bitki türüne ait tahnit ve trofeler ele geçirildi.
Dondurulmuş hayvan müzesine operasyon! Timsah, aslan, bizon tahnitleri ele geçirildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleri, Sarıyer ve Arnavutköy ilçelerindeki iki adreste, Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme (CITES) kapsamındaki tabiat canlılarının tahnit ve trofelerinin bulunduğu bilgisi üzerine çalışma başlattı.

YÜZLERCE DOLGU HAYVANI BULUNDU

Operasyonda şüpheli Ali Haydar Üstay gözaltına alındı. Arama yapılan Arnavutköy'deki adresin, şüpheli tarafından tahnit edilen hayvanların sergilendiği özel müze haline getirildiğini tespit eden ekipler, diğer adreste ise depolanmış tahnit hayvanlar buldu.

Aramalarda piyasa değeri yaklaşık 75 milyon lira olan, aralarında geyik, Amerika antilobu, bizon, jaguar, boz ayı, timsah ve kutup ayısı, aslan, maymun ile dağ keçisi tahnitinin de bulunduğu yüzlerce dolgu hayvan tahniti ele geçirildi.

EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

Profesyonel avcı olduğu anlaşılan şüphelinin, yurt içi ve yurt dışında avladığı hayvanları tahnit ettiği tespit edildi. Adreslerdeki aramalarda, parça ele geçirildi. Hakkında, "Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet" ve "CITES'e aykırılık" suçlarından işlem başlatılan şüpheli

  •   Etiket
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI