15-10-2020 18:15:44

Sosyal medyayı sallayan buzağıların sahibi ve videoyu çeken vatandaş o anları anlattı

Sosyal medyayı sallayan buzağıların sahibi ve videoyu çeken vatandaş o anları anlattı "Buzağılardan birisi veterinerin kapısından baktı, diğeri de sonra yanına gelerek o da veterinere baktı" Kars'ta Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde veteriner hekime giden buzağılarının sahibi, video çeken...
Sosyal medyayı sallayan buzağıların sahibi ve videoyu çeken vatandaş o anları anlattı
Kars'ta Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde veteriner hekime giden buzağılarının sahibi, video çeken ve veteriner hekim o günü anlattı.

O anları görüntüleyen Emin Türk Demirci, buzağılar dan birisinin veterinerin kapısından baktığını, diğerinin arkadaşına inanmayarak gelerek onundan veterinere baktığını belirtti.

Kars'ta iki buzağının veteriner kliniğinin önünde beklediği anlar kameraya yansıdı. Görüntüler sosyal medyada çokça kez paylaşılmıştı.

Kars'ın Selim ilçesinde veteriner hekimlik yapan İbrahim Özbey, buzağılarının iş yerlerinin önüne gelmesinin tesadüf olduğunu söyledi.

"O saatte ben burada değildim"

Veteriner Hekim İbrahim Özbey, "Planlanmış bir şey değildi. O güne denk gelmesi bizim için mutluluk vericiydi. O saatte ben burada değildim. Başka bir hastaya gitmiştim. Geldiğimizde o manzarayla karşılaşmamız bizi de mutlu etti" dedi.

"Aşı günleri gelmiş"

Veterinere giden buzağıların sahibi Muhsin Tarhan, "Hayvanlarımızın aşı günleri yaklaşmıştı. O dan dolayı veteriner hekimi ziyarete geldiler. Hayvanla veteriner hekimin bilinç altında diyaloğunun kalmasından mı diyelim artık hayvan sevgisinden mi diyelim. Hayvanlarımız direkmen veteriner hekimin kapısına gelerek dertlerini anlatmışlar. Sağ olsun veteriner hekimimiz de sabah geldi aşılarını yaptı. Halkımızın hayvan sevgisinin göstermektedir" diye konuştu.

"Arkadan birisi inanmadı. O da geldi baktı"

Hayvanların Veteriner Hekime geldiği anların videosunu çeken ve sosyal medyada paylaşan Emin Türk Demirci o anları anlattı.

Demirci, "Olay zaten tamamen tesadüf, hayvanların İbrahim'in kapısını gelip, 'içeride İbrahim yok mu?' diye bağırmaları tamamen tesadüf, ben yan taraftaydım. Baktım bir güzel hayvan, 'İbrahim yok mu?' diye bağırıyor. Bende yardımcı olmak istedim, sadece o kadar. İyi anlaştık yani insanlardan çok hayvanlarla daha iyi iletişim kurabildik. Ben kibarca söyledim. Arkadan birisi inanmadı. O da geldi baktı. Ondan sonra karar verdiler yoktur dediler. Çıktı gittiler. Zaten çok sık çarşının ortasında hayvanlar yok. Muhtarın hayvanları, bende görünce bunlar ne güzel hayvanlar deyip, izledim, direk veterinere gelmesi de ilgimi çekti. Bende hemen telefonu çıkarıp videoları çekip attım" şeklinde konuştu.

Öte yandan Kars-Iğdır-Ardahan Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ercan Ödül de, hayvancılığın bölgenin önemli bir geçim kaynağı olduğunu ve bölgede hayvan sevgisinin yüksek olduğunu bundan dolayı buzağıların veteriner hekime gelmiş olduklarını kaydetti.

  •   Etiket
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI