03-03-2020 13:26:44

Çıldır Tekyürek Oldu Mehmetciğe Destek Verdi

Suriye´de Şehit olan askerlerimizi anmak ve mehmetçiye destek için yürüyüş gerçekleştirildi
Çıldır Tekyürek Oldu Mehmetciğe Destek Verdi

Suriye´de Şehit olan askerlerimizi anmak ve mehmetçiye destek için yürüyüş gerçekleştirildi.


Çıldır Belediyesi taradfından organize edilen, Çıldır kaymakamlığı ve bağlı bulunan bütün kurumlarının desteği ile Çıldır halkının yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Çıldır Belediye binası önünde başlayan yürüyüş sloganlar eşliğinde 2. hudut tabur komutanlığının önünde son buldu. 2. Hudut Tabur Komutanı Ercan ÖZCAN´a Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu ve Çıldır Kaymakam´ı Alper Taş tarafından Türk Bayrağı hediye edildi.
   

2. Hudut Tabur Komutanılığının önmüne varan Çıldır halkı 93 Habri Olarak bilinen 1877-1878 Osmanlı Rus savaşında ruşlara karşı mücadelede önemli bir rol alan ve halkın örğütlenmensi konusunda adımlar atan yöre aşığı Aşık Şenliğin 93 Koçaklaması adlı şiirinde yer alan;
 

"Ehl-i İslâm olan işitsin bilsin
Can sağ iken yurt vermeniz düşmana
İsterse Uruset ne ki var gelsin
Can sağ iken yurt vermeniz düşmana" kıtasını okudu.

   

Çıldır halkına seslenen Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu " Çıldır halkı nasıl ki 93 harbinde ruslara karşı dimdik durduyda bugünde Ruysa ve Onun taşeronluğunu yapan herkesin karşısında olaracak. Bizler bugün burada şehitlerimizi yad ederken Memeçiğimizin arkasında olduğumuzu her zaman ve her durumda hepimizin birer memehçit olduğunu dünya ya bir kez daha haykırmak için buradayız" dedi.

 

Çıldır İlçe Müftü vekili tarafında bütün şehitler için dua okundu. Şehitler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından 2. Hudut Tabur Komutanı Ercan ÖZCAN Çıldır halkına bu anlamlı destekten dolayı teşekkür ederken 2. hudut tabur komutanlığında görevli askerlerde halka çay ve çorba ikramında bulunddu.


   Daha sonra kalabalık sloganlar atarak dağıldı.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI