24-04-2024 20:19:24

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, temiz çevre duyarlılığını artırmak amacıyla çevre temizliği yaptı

Ardahan Belediyesi “Ardahan’ı Birlikte Güzelleştirelim” sloganıyla bahar temizliği çalışması başlattı
Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, temiz çevre duyarlılığını artırmak amacıyla çevre temizliği yaptı

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’in yer aldığı Milli Egemenlik Parkı’nda düzenlenen bahar temizliğine Belediye Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri, muhtarlar ve belediye personelleri katılım gösterdi.

Başkan Demir, etkinliğe katılanlarla birlikte farkındalık oluşturmak amacıyla eldivenlerini giydi, eline çöp torbasını aldı, çöp topladı.

Temizlik çalışmaları kapsamında Milli Egemenlik Parkı dip bucak temizlendi.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, farkındalık etkinliği ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bugün itibariyle şehrimizde bahar temizliği başlatıyoruz. Profesyonel işçilerimizin dışında biz yöneticiler olarak uygun olan günlerde ilimizde ki parklarda temizlik çalışması yapacağız. İş yerlerinin önüne sigara izmaritlerinin atılması için küllükler koyduk ama vatandaşlarımız yine yerlere atıyor. Buradan Gürcistan’a gittiğinde aynı sigarayı yere atmayan hemşehrilerimizden burada da aynı hareketi bekliyoruz. Çevre kirliliği konusunda cezai işlem gibi yöntemlere başvurabiliriz. Belediyemizin en büyük masrafı temizliğe gidiyor. Harcadığımız her kuruş vatandaşımızdan alınan paralar. Şehrimizi temiz tutarsak bu paraları farklı yerlere kullanabiliriz. Talimat verdik kurum içerisinde ki birimlerimizde fazla eleman varsa temizlik çalışmalarında kullanacağız. Yan gel yat olayı olmayacak gerekirse 3 kişilik işi 1 kişi yapacak. Ardahan pırıl pırıl olana kadar belediye başkanından odacısına kadar herkesle birlikte temizlik işlerine ağırlık veriyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız çevremizi temiz tutalım, çöplerimizi çöp kutularına atalım” diye konuştu.  

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI