09-12-2021 19:20:50 Son Güncelleme: 16-10-2023 11:11:50

Ardahan 23.Dönem Milletvekili Saffet Kaya Büyük İç Anadolu Platformu Genel Merkezini Ziyaret Etti

Ardahan 23.Dönem Milletvekili Saffet Kaya Büyük İç Anadolu Platformunu Ziyaret Etti
Ardahan 23.Dönem Milletvekili Saffet Kaya Büyük İç Anadolu Platformu Genel Merkezini Ziyaret Etti
Büyük İç Anadolu Platformunu Ardahan Milletvekili Saffet Kaya, Büyükçekmece Kars Ardahan Iğdır Kurucu Dernek Başkanı iş insanı Burçay Yıldız, Büyükçekmece Kars Ardahan Iğdır Dernek Başkanı iş insanı Bilal İpkin, Beylikdüzü Kars Ardahan Iğdır Dernek Başkanı Temel Altıntaş, Beylikdüzü Belediyesi Meclis Üyesi Rukiye Doğruyol, iş insanları Fuat Kaya, Oktay Kaya ve sanayici iş insanı Av.Halil Canpolat ve iş dünyasının temsilcileri ziyaret ettiler.

Büyük İç Anadolu Platform başkanı Av.Mehmet Yalım ev sahipliğinde Büyük İç Anadolu Platformu Genel Merkezinde sabah kahvaltısında bir araya gelen iş insanları ülke ekonomisi ve iş dünyası ile ilgili düşünce ve fikirlerini paylaştılar.

paylaştılar.

Büyük İç Anadolu Platformu genel merkezinde Kars-Ardahan-Iğdır’lı iş dünyası ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya gelen Saffet Kaya kendi hayatı ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Büyük İç Anadolu Platformu Genel Başkanı Mehmet Yalım ise platformunun vizyon ve misyonundan bahsederek yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulundu.

Saffet Kaya Kimdir?

Ardahan 20, 21 ve 23’üncü dönem Milletvekili Saffet Kaya;

1962 Ardahan doğumlu olan Saffet Kaya İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Ardahan’da okudu. Vatani görevini İstanbul Hasdal’da yaptı. Yüksek öğrenimini Kazakistan Almaata Milli Ekonomi Enstitüsü İktisat Bölümü’nde tamamladı. Saffet Kaya, Ardahan’da saygın iş adamı Şemsi Kaya’nın oğludur. 1979 Yılında İstanbul’a gelerek ticarete sanayici olarak başladı, Saffet Kaya aynı zamanda İnşaat şirketi kurarak birçok projeye imza attı. Kars, Ardahan, Iğdır İş adamları Derneği Başkanlığı görevinde bulundu. Bahçelievler Hizmet Vakfı ile Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı’nın Onursal Başkanı oldu.

Siyasi Hayatına Turgut Özal’ın görevlendirmesi ile Bakırköy Anavatan Partisi İlçe Başkanlığıyla başladı. 1994 Yılında, Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Tansu Çiller’in Davetiyle DYP den Ardahan Milletvekili Adayı Oldu. 1995 yılı seçimlerinde DYP Ardahan Milletvekili Olarak Parlemantoya girdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi İçişleri Komisyon Başkanlığı, Plan Bütçe Komisyon Başkanlığı, Meclis İdare Amirliği Görevlerini yürüten Saffet Kaya Doğru Yol Partisi içerisinde ise Teşkilat Başkanlığı ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2007 Yılında Ak Parti den gelen davet üzerine Ardahan Milletvekili olarak seçilip, Ak Parti Ardahan Milletvekili olarak görev yaptı. Saffet Kaya orta düzeyde İngilizce ve Rusça bilmektedir. Kaya, evli ve 3 çocuk babasıdır.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI